Stefania Nicita over haar overstap naar het onderwijs | Leraar van Buiten

 

 

“Ik kan me inleven in de belevingswereld van mijn leerlingen”

Stefania Nicita heeft een interessante reis afgelegd van het bedrijfsleven naar het klaslokaal, waar ze haar plek heeft gevonden als docent economie en bedrijfseconomie in de bovenbouw havo/vwo.

“Oorspronkelijk begon ik aan de lerarenopleiding wiskunde en ontdekte ik mijn affiniteit voor lesgeven. Hoewel ik succesvol was, besloot ik een andere richting in te slaan en voltooide ik mijn opleiding in bedrijfskunde, gevolgd door een master. Ik ben een tijd werkzaam geweest in het bedrijf van mijn vader, maar werken in het onderwijs bleef altijd een aantrekkelijke optie.

Mijn oriëntatie begon het jaar voordat mijn jongste kind naar de basisschool ging, (die is dit jaar begonnen bij de basisschool) dus wist ik dat ik weer tijd voor mezelf zou hebben.  Leraar van Buiten heeft me heel goed geholpen. De persoonlijke begeleiding en de training 'Zin in lesgeven' gaven mij waardevolle inzichten om mijn passie voor onderwijs om te zetten naar een nieuwe carrière.

Tijdens een schoolbezoek ontdekte ik mijn ideale doelgroep: de bovenbouw van de havo/vwo. Hier voelde ik een connectie met de leerlingen en kon ik mijn ervaring en kennis op het gebied van economie en bedrijfseconomie overdragen. Voor mij voelt het lesgeven als thuiskomen; ik kan me inleven in de belevingswereld van mijn leerlingen en waardeer het unieke contact dat ik met hen heb.

Mijn boodschap aan anderen die het onderwijs overwegen is duidelijk: onderzoek of het bij je past, onderschat de uitdagingen niet, maar weet dat het onderwijs een ervaring biedt die je leven kan veranderen.”

Overweeg jij ook om de overstap te maken naar het onderwijs? Start dan vandaag en schrijf je in voor een online informatiebijeenkomst.