Jouw traject | Leraar van Buiten

Jouw traject

Traject 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 1: Online informatiebijeenkomst 

Stap één om te onderzoeken of het onderwijs iets voor jou zou kunnen zijn is de online informatiebijeenkomst. Schrijf je hier direct in. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijg je informatie over: het onderwijs van nu, studiemogelijkheden, kansen in het onderwijs en meer uitleg over het traject van Leraar van Buiten. Wil je meer weten over de online informatiebijeenkomst? Check de video

Stap 1
Stap 2: Informeren

Stap 2: Informeren 

Nog steeds enthousiast na de online informatiebijeenkomst? Top! In deze fase kan je de tijd nemen om het onderwijs écht te ontdekken. Leraar van Buiten nodigt je uit voor themabijeenkomsten. Tijdens de online themabijeenkomsten krijg je meer en gerichte informatie over diverse onderwerpen. Zoals: werken in het voorgezet onderwijs, werken in het mbo, arbeidsvoorwaarden en nog veel meer. Een unieke kans om al je vragen te stellen. Inschrijven kan op jouw persoonlijke profiel.

Daarnaast is dit ook een goed moment om ervaringen van andere zij-instromers te horen of te lezen. Dat kan! Op onze website onder ‘verhalen uit de praktijk’  kun je diverse interviews en blogs lezen en tevens luisteren naar de podcast ‘zin in lesgeven’

Stap 3: Oriënteren 

In stap drie, de oriëntatie, onderzoek je welke type school echt bij je past. We organiseren diverse schoolbezoeken en we nodigen jou van harte uit om hieraan mee te doen. Elke deelnemer raden we aan om juist in deze fase zo veel mogelijk scholen te bezoeken. Een brede oriëntatie zorgt ervoor dat je dadelijk heel bewust kunt kiezen. Inschrijven kan op jouw persoonlijke profiel.

Heb je deelgenomen aan minimaal één themabijeenkomst en/of heb je deelgenomen aan minimaal één schoolbezoek? Dan krijg je ook de uitnodiging om deel te nemen aan de driedaagse oriëntatiecursus: ‘Zin in Lesgeven’. Tijdens deze dagen krijg je pedagogische en didactische handvatten voor een vliegende start in de klas.

Stap 3: Oriënteren
Stap 4: Matchen

Stap 4: Matchen 

Gefeliciteerd! Je hebt al heel wat stappen gezet. Het is in deze fase belangrijk dat de scholen jou leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld jouw persoonlijke profiel delen met de scholen in onze regio’s. Op deze wijze kunnen de scholen jou beter vinden. Daarnaast organiseert Leraar van Buiten ook diverse activiteiten waar het ‘ontmoeten’ centraal staat. Zoals bijvoorbeeld ‘meet-and-greets’ en diverse ‘banenmarkten’. Als je zover bent krijg je hier een uitnodiging voor.

Stap 5: Ondersteuning bij de start 

Het is tijd, tijd om voor de klas te staan. Maatwerk staat centraal in deze laatste stap. We bespreken samen wat jij nog nodig hebt om voor de klas te gaan staan. Heb je nog vragen of behoefte aan meer of andere ondersteuning? Dan zorgen wij dat jij weet waar je moet zijn. Stap 5 is de laatste stap van het traject Leraar van Buiten en wij wensen jou dan ook alle geluk binnen het voortgezet onderwijs of het mbo.

Stap 5: Oriënteren