Martin Tijssens over zijn overstap naar het onderwijs | Leraar van Buiten

 

 

'Een geweldige kans om je kennis over te dragen aan de volgende generatie’

Martin Tijssens, een gedreven professional met een academische achtergrond in lucht- en ruimtevaarttechniek en een industriële carrière in simulatiesoftware, besloot een opmerkelijke koerswijziging te maken. Hij koos bewust voor een pad dat hem dichter bij zijn passie bracht: docent wiskunde worden in het voortgezet onderwijs.

“Ik ontdekte dat ik steeds meer bewoog naar de commerciële kant, weg van de technische basis waar ik ooit mee begon. Dat wilde ik anders, ik zocht meer de interactie met mensen en koos voor een baan met impact. Ik vind het erg leuk om les te geven aan pubers, om hen te begeleiden in hun ontwikkeling.”

De doorslaggevende stap in zijn carrièreswitch kwam toen Martin een reclamebord van Leraar van Buiten tegenkwam.

“Leraar van Buiten geeft inzicht en ondersteuning in je zoektocht in het onderwijs. Leraar van Buiten heeft mij laten zien dat lesgeven echt een vak is. Ik was bij de start wat naïef. Ik had colleges gegeven op de universiteit en presentaties gegeven aan grote groepen industrie professionals, dus ik dacht wat kan er misgaan? Inmiddels weet ik dat er bij het lesgeven veel meer komt kijken dan ik in eerste instantie had bedacht.

Met Leraar van Buiten kom je in contact met gelijkgestemden. De uitwisseling van ervaringen en praktische tips, zoals effectieve werkvormen en het benoemen van leerlingennamen, zijn van onschatbare waarde. En het vergeten van een naam van een leerling heeft me al een zak met oliebollen gekost. Ik had een leerling beloofd echt haar naam te onthouden, maar na een paar weken ging het mis. Geweldig hoe leerlingen reageerden toen ik mijn woord had gehouden en met een zak oliebollen de les ben gestart, prachtig toch!

Ik kan iedereen aanraden om een overstap naar het onderwijs te overwegen. Het is een geweldige kans om je kennis over te dragen aan de volgende generatie. Ik moedig iedereen aan die deze zoektocht start. Het onderwijs heeft je zoveel te bieden.”