Martijn Morren over zijn overstap naar het onderwijs | Leraar van Buiten

 

 

'Een geweldig vak: Elke dag kom ik met verhalen thuis'

Martijn Morren, een enthousiaste docent economie aan het 's Gravendreef College, heeft later in zijn carrière ja-gezegd tegen het onderwijs. Als zij-instromer heeft hij bewust gekozen voor een baan waarin hij echt gelukkig is. Een loopbaantraject bevestigde Martijn dat het lesgeven echt bij hem zou kunnen passen. Tijdens zijn studietijd en later in zijn carrière heeft hij als docent al wat ervaring opgedaan. Het lesgeven is altijd interessant geweest.  

“Het inspireren van mensen en het overbrengen van kennis spreekt mij enorm aan. In mijn zoektocht heb ik verschillende scholen bezocht. Via de podcast 'Zin in Lesgeven' kwam ik in aanraking met Leraar van Buiten. Via Leraar van Buiten heb ik ook de training 'Zin in Lesgeven' kunnen volgen en heb ik ook nog wat andere scholen bezocht.

In augustus van het afgelopen jaar ben ik gestart als docent economie. Ik geef les aan leerlingen van het vmbo (economie en ondernemen) en havo (economie). Mijn ervaring van de eerste maanden is met name positief. Het is uitdagend werk en het kost ook even tijd om echt een band op te bouwen met de leerlingen, maar ik vind het een geweldig vak. Elke dag kom ik thuis met leuke verhalen.

Leerlingen zijn heel direct, ze zijn puur en reageren zonder filter. Dat is prachtig. Daarbij mag ik samenwerken met een diverse groep collega's. Iedereen heeft zijn eigen kennis, achtergrond en ervaring. We kunnen echt van elkaar leren.  

Als docent sta je de hele dag aan, ik ben me heel bewust van wat ik zeg en doe. Het vraag veel van jou als docent, maar je krijgt er ook echt iets heel moois voor terug. Ben je nieuwsgierig of het onderwijs ook iets voor jou zou kunnen zijn? Start met een informatiebijeenkomst van Leraar van Buiten. Je mag me ook altijd met mij linken op LinkedIn.”