‘Lesgeven, eigenlijk nog leuker dan ik vooraf had bedacht’ | Leraar van Buiten

 

 

‘Lesgeven, eigenlijk nog leuker dan ik vooraf had bedacht’

Dit schooljaar is Paul Peper gestart als docent wiskunde op het Gemini College in Lekkerkerk. De combinatie van werk en studeren is uitdagend, maar Paul heeft wel echt zijn plek in het onderwijs gevonden.

“Werken in het onderwijs heeft eigenlijk altijd wel in mijn hoofd gezeten. Toch heeft het even geduurd voordat ik mijn weg binnen het onderwijs had gevonden. Na de afronding van de TU in Eindhoven ben ik in de HR terechtgekomen. In loondienst en later als zzp-er. Ik heb gewerkt aan hele mooie projecten, maar in 2021 had ik geen zin meer in een nieuwe klus. Ik wilde iets anders en gunde mezelf de tijd om te ontdekken wat het zou zijn.

Ik had online al eens onderzocht wat er voor nodig was om voor de klas te staan, maar ik kwam er niet uit. Totdat ik een bord zag van Leraar van Buiten, ik heb me aangemeld voor een eerste informatiebijeenkomst en ik kon heel vrijblijvend al mijn vragen stellen.

Het traject Leraar van Buiten heeft mij veel inzichten gegeven. Ik heb bij diverse scholen gekeken tijdens verschillende schoolbezoeken. Echt de moeite waard om te ontdekken wat bij je past. En ik heb diverse trainingen gevolgd via Leraar van Buiten. Dat is ook mijn tip, zorg voor een brede oriëntatie. Zodat je vooraf een inschatting kunt maken van waar je aan begint.

Op het Gemini College heb ik helemaal mijn plek gevonden. Het is eigenlijk nog leuker dan verwacht, dat lesgeven. De interactie en relatie met de leerlingen staat voor mij echt centraal. Zo leuk als ze voor of na de les een praatje met je komen maken. Ik geef misschien niet het populairste vak, maar ik probeer er altijd een mooie en interactieve les van te maken.

De combinatie van studeren en werken is pittig. Daar moet je vooraf echt over nadenken. Je bent echt veel tijd kwijt met de studie en het huiswerk. Daarnaast sta je ook nog voor de klas en moet je jouw lessen voorbereiden. Ondanks deze pittige combinatie heb ik helemaal mijn plek gevonden en ben ik erg gelukkig voor de klas.”