Ellen Clements over haar overstap naar het onderwijs | Leraar van Buiten

 

 

Ik sta voor de klas en ik vind het fantastisch. Die blije koppies, daar doe ik het voor!

Ellen Clements, voorheen werkzaam als accountmanager/projectmanager in de commerciële sector, deelt haar ervaring als zij-instromer in het voortgezet onderwijs.

“Ik heb de opleiding vrijetijdsmanagement afgerond en ben daarna werkzaam geweest in diverse functies binnen de commerciële sector. Dat heb ik jaren met plezier gedaan, maar na verloop van tijd miste ik voldoening in mijn werk. Ik ging op zoek naar een functie waarin het minder draait om geld en meer om ‘een steentje bijdragen aan de maatschappij’. Na diverse beroepskeuzetesten kwam een baan in het voortgezet onderwijs sterk naar voren. Het grappige is dat ik dit vroeger nooit als optie heb overwogen. Omdat allebei mijn ouders werkzaam waren binnen het onderwijs wilde ik, als puber, niet hetzelfde pad bewandelen.

Na de testuitkomsten ben ik verder gaan onderzoeken wat ik dan in het onderwijs zou willen doen. Op dat moment zat het grootste lerarentekort in Nederlands, Engels of wiskunde. Wiskunde viel direct af, mijn talenknobbel is groter dan mijn rekenknobbel. Uiteindelijk heb ik voor Engels gekozen. Ik gebruikte het in mijn oude functies regelmatig en ik heb familie in Canada, zij spreken geen Nederlands. Van jongs af aan spreek ik Engels met hen, door de jaren heen merkte ik dat ik gevoel heb voor deze taal.

Sinds september sta ik voor de klas en ik vind het fantastisch! Die blije koppies, daar doe ik het voor. Het is prachtig om te zien dat 'het kwartje valt'.

Het traject naar het onderwijs heb ik zelf uitgestippeld, ik kende Leraar van Buiten helaas niet. Het had mij zoveel energie bespaard als Leraar van Buiten eerder op mijn pad was gekomen. Mijn tip voor iedereen die het onderwijs wil ontdekken: neem contact op met Leraar van Buiten! Zij geven structuur, je komt in contact met gelijkgestemden en je krijgt duidelijke informatie over de mogelijkheden.”