Podcast Zin in Lesgeven

Zin in Lesgeven is een podcast over zij-instromen in het onderwijs.
Abonneer je via PodBean op deze podcastserie en beluister ze in je favoriete podcast-app.
De volgende afleveringen verschijnen in de loop van dit schooljaar.

Benieuwd naar de ins en outs van de overstap naar het leraarschap? Benieuwd naar ervaringsverhalen van mensen die deze overstap overwegen, aan het maken zijn of gemaakt hebben? Benieuwd naar wat mensen uit het onderwijs ervan vinden? Luister dan naar deze podcast van Peter van der Zwaal en Arend Jan Zwarteveen.

Peter is docent en programmaleider Leraar van Buiten en Arend Jan is docent en onderzoeker bij de lerarenopleiding van Hogeschool Windesheim. Ze bespreken de overstap met second career teachers (zij-instromers), met begeleiders van deze docenten, met schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen.

Aflevering 2   Zo kun je je oriënteren

Claudia Dominicus en Vivan de Bruijn zijn in het schooljaar 2021-2022 begonnen als docent Nederlands, Claudia op een school voor voortgezet onderwijs, Vivan in het mbo. Ze hebben allebei een carrière opgebouwd in de communicatie en wilden niet meer de hele dag achter een beeldscherm zitten. Het gesprek dat Arend Jan en Peter met hen voerden gaat over de oriëntatie: hoe hebben ze zich voorbereid op de beslissing om over te stappen?

 

 

Aflevering 1   Wat er zoal komt kijken bij een overstap

In aflevering 1 spreken Arend Jan en Peter met Barbara van Dongen, directeur van het Corbulo College in Voorburg, en Robert Hommen, adviseur bij CAOP. Barbara en Robert blijken allebei als zij-instromer de hobbelige weg naar het onderwijs te hebben afgelegd. Vanuit hun huidige positie hebben ze wel een beeld bij de overstap. 

Trailer

Word je gelukkig van een overstap naar het onderwijs? En wat komt er allemaal bij kijken? In een aantal afleveringen van de podcast Zin in Lesgeven komen antwoorden voorbij op deze en andere vragen. Elke aflevering biedt ervaringsverhalen en informatie. 

Meer informatie

Wil je je oriënteren op het leraarschap in het voortgezet onderwijs of mbo? Doe dan mee aan een (online) voorlichtingsmeeting om informatie te krijgen en je vragen te kunnen stellen. Meld je hiervoor aan via de Agenda

Feedback is welkom

Arend Jan en Peter vinden het leuk om feedback te krijgen. Mail hen op aj.zwarteveen@windesheim.nl en peter.vanderzwaal@leraarvanbuiten.nl of zoek hen op via LinkedIn.