Zij-instromers op onze website

Wie na een grondige oriëntatie via Leraar van Buiten besluit te gáán voor het onderwijs, kan een profiel aanmaken op een besloten gedeelte van onze website. Op dit moment staan er meer dan 35 profielen online.

Kandidaat-zij-instromers vertellen over hun achtergrond en motivatie voor de overstap. Ook geven ze hun voorkeur aan voor het vak dat zij willen geven, schoolsoort en regio waar zij willen werken.

Scholen zijn uitgenodigd om bij Leraar van Buiten een account aan te vragen dat toegang geeft tot deze profielpagina’s. Wie een interessante kandidaat heeft gevonden kan rechtstreeks contact leggen. We zien dat steeds meer scholen en besturen gebruik maken van deze mogelijkheid. Inmiddels is voor meer dan 80 verschillende scholen een account aangemaakt, en ook voor een groot aantal HRM-adviseurs van de verschillende besturen. We zien dan ook dat veel kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismaking.

Het oriëntatietraject heeft uiteraard meer kandidaten opgeleverd dan er nu op de website staan. Een aantal van hen heeft via rechtstreekse sollicitaties al een baan gevonden, anderen zijn gedurende het traject al door scholen benaderd. Ten minste vijftien kandidaten hebben in zo’n eerder stadium al een baan geaccepteerd en maken dus daadwerkelijk de overstap naar het onderwijs. Zij gaan uiteenlopende vakken verzorgen: van wis- en natuurkunde tot Nederlands en economie.