Wilt u ambitieuze trainees op uw school?

Wilt u initiatiefrijke, breed geïnteresseerde en academisch opgeleide docenten de school in halen? Trainees in onderwijs is op zoek naar nieuwe partnerscholen: enthousiaste en betrokken scholen die zich willen verbinden aan het traineeship.

Is er op uw school plek voor ambitieuze trainees? Kijk dan op de website van Trainees in onderwijs en neem contact op om een verkennend gesprek te voeren over de mogelijkheden van trainees voor uw school.

In een traject-op-maat halen jonge academici hun eerstegraads lesbevoegdheid, gaan ze direct aan de slag als docent op een school, én volgen ze een persoonlijk verdiepingsprogramma, gericht op leiderschap, ondernemerschap en onderzoek. De trainees krijgen zo de kans om het docentschap te combineren met het realiseren van betekenisvolle ontwikkelingen voor het onderwijs. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep van ambitieuze academici aangesproken, die het onderwijs een impuls kunnen geven en bijdragen aan de school als lerende organisatie.

Schoolleider Gert-Jan Kloos van het Edith Stein College Den Haag legt uit waarom zijn school trainees in huis neemt: ‘Als je echt geïnteresseerd bent in het opleiden van nieuw talent, die een stuk vernieuwing met zich mee kunnen brengen, dan is dit een fantastische mogelijkheid.’
Lees hier het hele interview met Gert-Jan Kloos.