Wervingscampagne van start

‘Word zij-instromer in het voortgezet onderwijs of mbo’. Onder dit motto worden mensen met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding gezocht die een carrièreswitch naar het voortgezet onderwijs of mbo overwegen.

De wervingscampagne ‘Leraar van Buiten’ is begonnen, onder andere met online advertenties, outdoor reclame, en posters en flyers voor medewerkers van bedrijven en instellingen.

Data
Geïnteresseerden kunnen dit najaar hun licht opsteken tijdens een van de vijf informatieavonden in Den Haag, Hoogvliet, Rotterdam, Dordrecht of Schiedam.
Dit zijn de data en plaatsen: 18 november: Den Haag (Let op: VOL!), 20 november: Hoogvliet, 25 november: Rotterdam (Let op: VOL!), 27 november: Dordrecht, 28 november: Schiedam.
De avonden beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Vergelijkbaar programma
Alle avonden hebben een vergelijkbaar programma, met informatie door schoolleiders, lerarenopleiders, personeelsadviseurs en ervaringsdeskundigen. Wie een informatieavond bezoekt, kan daar de eigen vragen stellen, en wordt vervolgens persoonlijk begeleid bij het maken van keuzes.
De follow-up na deze avonden kan zijn: een snuffelstage op een school voor voortgezet onderwijs of mbo en daarna de oriëntatiecursus Zin in Lesgeven.


Waarom samen?
'Leraar van Buiten' is een samenwerking van schoolbesturen in de Haagse regio (verenigd in De Rode Loper), de gemeente Rotterdam en de schoolbesturen in de regio Rijnmond (rond Rotterdam, van Brielle tot Gorinchem, verenigd in RPO Rijnmond).
De gezamenlijke aanpak maakt het mogelijk dat mensen uit bijvoorbeeld Den Haag de informatieavond in Rotterdam bezoeken, en omgekeerd. Zo hopen de organisatoren nog meer mensen te bereiken met hun boodschap dat een baan als leraar inhoudt: werk met (meer) betekenis.