Schoolbezoeken een blijvertje

Dit schooljaar nodigden we belangstellenden na de onlinevoorlichtingen uit hun oriëntatie te verdiepen door een of enkele scholen te bezoeken. Daarvan is goed gebruikgemaakt.

Er zijn door ons team schoolbezoeken aan 45 scholen voor voortgezet onderwijs (locaties) georganiseerd. Voor deze schoolbezoeken waren 165 aanmeldingen door 74 deelnemers.
Er waren ook mogelijkheden om een mbo-locatie te bezoeken; dit werd door de belangstellenden rechtstreeks met de mbo-instelling geregeld.

Diverse programma’s
Elke school die bezoekers ontving had een eigen programma gemaakt. Bij alle scholen stond bezoek aan verschillende lessen op de rol. Vaak werd daarbij ook rekening gehouden met de voorkeuren van de bezoekers. Deelnemers bleken het waardevol te vinden dat ze verschillende docenten voor de klas konden observeren. Ze gaven aan dat ze een beter beeld hebben gekregen van de praktijk van het lesgeven en de schoolorganisatie.
Op een paar scholen was een zij-instromer beschikbaar voor de bezoekers om ervaringen te delen over het zij-instroomtraject. Een enkele school had ook een gesprek met leerlingen geregeld.

Als team bedanken we de ontvangende scholen hartelijk voor het openzetten van hun deuren en hun enthousiaste ontvangst van de kandidaten.