Online voorlichting voor ingenieurs

Op 22 april en op 7 mei verzorgen wij een online voorlichtingsbijeenkomst over de kansen van ingenieurs die lid zijn van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en KNCV, om leraar te worden in het voortgezet onderwijs en mbo. Onder de KIVI- en KNCV-leden hopen we nieuwe leraren te vinden – leraren van buiten het onderwijs – vooral voor de zogeheten tekortvakken. Grote landelijke tekortvakken zijn wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica en technische vakken in vo en mbo. De videomeeting richt zich op belangstellenden in heel Nederland.
Tijdens de online sessie krijg je informatie over wat er zoal komt kijken bij een overstap naar het onderwijs, zowel qua voorbereiding, opleiding, baankansen en arbeidsvoorwaarden. En ook wat werken in het onderwijs zoal biedt: het gevoel van (meer) betekenis te kunnen zijn, je kennis kunnen delen met jongeren en samenwerken met andere hoogopgeleide professionals.

De interactieve online voorlichting heeft drie onderdelen.

  • - een inleiding over onderwijs en leraarschap
  • - een kennismaking met iemand die als zij-instromer in het onderwijs werkt
  • - voorlichting over de opleiding.

De videomeeting van 22 april start om 16.00 uur, op 7 mei starten we om 19.30 uur. De bijeenkomsten duren ongeveer 1 uur.

N.B. De sessie van 22 april is inmiddels volgeboekt. Je kunt je nog aanmelden voor 7 mei. Schikt deze datum je niet, geef dan aan dat je interesse hebt in een eerstvolgende gelegenheid.

Na de voorlichting
Ben je gemotiveerd voor een zogeheten zij-instroomtraject? Solliciteer dan op een passende vacature of begin een (deeltijd-) studie aan een van de lerarenopleidingen.


Meer weten?
Er is veel materiaal online beschikbaar over (kosten van) opleidingen, salarissen, ervaringen van zij-instromers et cetera, bijvoorbeeld op https://www.wordleraarinhetvo.nl/ en op de site van de Rijksoverheid.
Wil je weten in welk schoolvak je les kunt geven met jouw hbo- of universitaire studie? In de verwantschapstabel kun je het antwoord vinden. Klik hier voor de tabel: https://wetten.overheid.nl

Aanmelden
Meld je aan voor de voorlichtingsbijeenkomst van je voorkeur via dit formulier

Je krijgt een bevestiging over je deelname met een link naar een ZOOM-conference. Het aantal deelnemers is beperkt.

Contact
Projectleiders Peter van der Zwaal en Gert van den Ham zijn bereikbaar voor meer informatie via info@leraarvanbuiten.nl 

Werken in het voortgezet onderwijs of mbo - een optie voor ingenieurs en andere hbo- of wo-opgeleiden