Matching kan beginnen

Deze week is de laatste fase gestart voor onze werving van zij-instromers: de matchingsfase. Kandidaten die zich hebben georiënteerd op een overstap naar het voortgezet onderwijs en mbo in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart en die ‘in’ zijn voor een benoeming als zij-instromer presenteren zich op deze website aan schoolleiders en personeelsadviseurs.

De kandidatensite is een afgeschermd deel van deze site. Alleen kandidaten die door ons zijn uitgenodigd en schoolleiders of hun personeelsadviseurs hebben hiervoor een inlog. Inmiddels hebben zo’n 20 kandidaten een profiel aangemaakt, en tientallen scholen hebben op aanvraag toegang gekregen tot deze pool.
Veel van de kandidaten volgden de driedaagse training Zin in Lesgeven. Anderen deden op een andere manier al ervaring op met het schoolleven, bijvoorbeeld als onderwijsassistent. Alle kandidaten zijn bekend bij het team van Leraar van Buiten.
De verantwoordelijkheid voor een benoeming blijft bij de school of het bestuur liggen. Leraar van Buiten biedt het platform aan waarop de kandidaten en de schoolleiders elkaar makkelijk kunnen vinden.