Impressie eerste online event

Zo'n 25 mensen deden woensdagavond 28 oktober 2020 mee aan het online vervolgevent van Leraar van Buiten. Velen van hen hebben een achtergrond in bètavakken of talen.

In september of oktober volgden ze een van de acht voorbereidende online meetings, en ze willen zich verder oriënteren. Woensdagavond kozen ze voor informatieve workshops van schooldirecteuren, lerarenopleiders (tweede- en eerstegraads opleidingen), personeelsadviseurs en een ervaringsdeskundige zij-instromer.

Veel vragen werden beantwoord, zoals:

  • Hoe ziet een zij-instroomtraject eruit?
  • Welke voorwaarden zijn er aan het zij-instroomtraject verbonden, moet je bijvoorbeeld vijf jaar bij een school blijven werken?
  • Hoe kom je aan een werkgever?
  • Hoe onderscheid ik me wanneer ik solliciteer als zij-instromer?

Programmamanager Gert van den Ham zei: ‘Laat het een weloverwogen keuze zijn.’ Hij beloofde dat team Leraar van Buiten er alles aan doet  om de oriëntatiestage die mogelijk door het coronavirus bij veel scholen niet haalbaar is, te vervangen door relevante alternatieven.

Online vervolgevent

Ervaren zij-instromer Matthias deelde met belangstellenden dat het traject de moeite waard is, maar dat kandidaten de zwaarte niet moeten onderschatten. ‘Voor het eerst werken als leraar en daarnaast een bevoegheidstraject volgen, is niet eenvoudig.
Het is geen avondcursus die je volgt, je bent weer echt student!’

Deelnemers werden tot slot warm gemaakt voor verdere oriëntatie op het beroep van leraar en op het te volgen traject.

Voor vragen zijn programmamanagers Gert van den Ham en Peter van der Zwaal bereikbaar via info@leraarvanbuiten.nl