Alles uit de kast bij schoolbezoek!

‘Het meelopen was waardevol; er is veel verteld over de inhoud van het vak en het mogen meekijken bij verschillende docenten en vakken gaf mij inspiratie. Bijzonder dat dit zo kan!’ Zo reageert een van de deelnemers aan een schoolbezoek na afloop van de ontvangst op de gekozen school.

Nadat de coronamaatregelen versoepeld zijn, gaan de geplande schoolbezoeken weer door. Een krachttoer, want het schoolleven is na de hervatting van het onderwijs in januari best hectisch. Maar scholen halen alles uit de kast, en ze verdienen daarvoor een groot compliment.  

Vaak zijn het een paar bezoekers die naar een school gaan die de deuren openzet. Ze worden hartelijk welkom geheten en krijgen daarna een maatwerk-programma: ze lopen een paar lessen mee met een docent in het vak of de vakken van hun voorkeur.
Daarna wordt er een lunch aangeboden en kijken ze samen met de schoolleiding terug op het bezoek. School en bezoeker kunnen vervolgens contact blijven houden.

Naast groepjes bezoekers zijn er ook individuele bezoekers, als dat beter uitkomt in de agenda’s.

Week van de Zij-instromer
Speciale vermelding verdient scholengemeenschap De Goudse Waarden waar een heuse Week van de Zij-instromer werd gehouden. Die vond op twee dagen plaats, met na afloop een borrel waarop ook ervaringsdeskundigen, de schoolopleider, het hoofd P&O en lerarenopleiders aanwezig waren.

Hoe dan ook, het schoolbezoek heeft zeker toegevoegde waarde binnen ons oriëntatietraject.