Nieuwsoverzicht

Vacature projectleider

Wie volgt Peter van der Zwaal op als onze projectleider voor de RAP-regio’s Rijnmond en In en om het Groene Hart? Peter wil per september 2022 (geleidelijk) het stokje doorgeven aan een opvolger.

Onze campagne - de stand van zaken

Ruim 500 mensen meldden zich tot nu toe aan voor een onze online (basis) voorlichtingsmeetings in dit schooljaar. Aan de 25 meetings die we inmiddels hielden namen 301 mensen deel.

Themabijeenkomsten in maart-april

Onze tweede serie themabijeenkomsten is bijna afgerond. Mocht je aan deze verdiepende online meetings willen deelnemen, geef je dan op voor de volgende gelegenheid in maart en april.

Alles uit de kast bij schoolbezoek!

‘Het meelopen was waardevol; er is veel verteld over de inhoud van het vak en het mogen meekijken bij verschillende docenten en vakken gaf mij inspiratie. Bijzonder dat dit zo kan!’ Zo reageert een van de deelnemers aan een schoolbezoek na afloop van de ontvangst op de gekozen school.

Log in op onze kandidatensite

Vanaf half maart komen er iedere week nieuwe kandidaten bij op onze kandidatensite, een afgeschermd deel van onze website met benoembare kandidaten.

Aflevering 5 van de podcast ‘Zin in Lesgeven’

‘Gelukkig in het mbo’ is het onderwerp van de nieuwste aflevering in de podcastserie Zin in Lesgeven die Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal maken. Ze spreken erin met zij-instromers, begeleiders en schooldirecteuren. Voor de vijfde aflevering waren Romy Claassen en Liesbeth Vink hun gesprekspartners.

Dit kun je verwachten van onze themabijeenkomsten

Wie een van onze basis-voorlichtingsevents heeft gevolgd, nodigen we uit voor verdiepende (online) themabijeenkomsten. We hebben er vijf georganiseerd, over de volgende thema's:
- opleidingen tot eerstegraads docent (thema 1)
- opleidingen tot tweedegraads docent (thema 2)
- werken in het voortgezet onderwijs (thema 3)
- werken in het mbo (thema 4) en

Zo verloopt onze campagne

Zo’n 340 mensen meldden zich tot nu toe aan voor een onze online (basis) voorlichtings-meetings in dit schooljaar. 197 van hen namen al deel aan de 17 meetings die we inmiddels hielden.

Podcast ‘Zin in Lesgeven’

Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal maken de podcast ‘Zin in Lesgeven’, over zij-instromen in het onderwijs. De eerste twee afleveringen zijn beschikbaar.

Veel animo voor de schoolbezoeken

De schoolbezoeken – een nieuw aanbod dit schooljaar – zijn goed begonnen. Er is veel animo bij de deelnemers en de scholen stellen gastvrije en persoonlijke programma’s samen.