Nieuwsoverzicht

Matching kan beginnen

Deze week is de laatste fase gestart voor onze werving van zij-instromers: de matchingsfase. Kandidaten die zich hebben georiënteerd op een overstap naar het voortgezet onderwijs en mbo in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart en die ‘in’ zijn voor een benoeming als zij-instromer presenteren zich op deze website aan schoolleiders en personeelsadviseurs.

Introductie van de kandidatenpool


Kansrijke kandidaten voor een overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo mogen zich op uitnodiging presenteren aan scholen via een besloten deel van onze website. Schoolleiders kunnen via zoekfilters selecteren op regio, onderwijssector en (tekort)vak.

Laatste online meeting 3 juni

Nog steeds melden zich mensen bij ons aan die interesse hebben in een overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo. Voor hen houden we op  donderdag 3 juni de laatste online meeting van dit seizoen waarin we voorlichting geven over:
- werken in het voortgezet onderwijs en mbo

Voorlichting aan Shell-medewerkers

Onlangs hebben we twee online voorlichtingsmeetings gehouden voor medewerkers van Shell. Deze werden bezocht door bijna twintig personen.

School benoemt zij-instromer als onderwijsondersteuner

Het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft iemand parttime in dienst genomen als onderwijsondersteuner, gefinancierd uit de middelen van de regeling Extra Hulp voor de Klas.

Wilt u ambitieuze trainees op uw school?

Wilt u initiatiefrijke, breed geïnteresseerde en academisch opgeleide docenten de school in halen? Trainees in onderwijs is op zoek naar nieuwe partnerscholen: enthousiaste en betrokken scholen die zich willen verbinden aan het traineeship.

In gesprek met 95 kandidaten

Het team van Leraar van Buiten heeft sinds 28 september 2020 236 mensen in 33 online meetings van (ruim) een uur voorgelicht over de mogelijkheid om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan voor een tekortvak.

Startpunt

Recordaantal deelnemers op laatste workshopevent

Maar liefst 48 mensen deden mee aan het online verdiepende workshop-event dat we hielden op donderdagavond 4 februari 2021. Een recordaantal! Het was de laatste van vier online workshopevents in dit seizoen.

Derde online workshopevent met 25 gasten

Wil je verder in je oriëntatie? Die vraag stond centraal voor de 25 deelnemers aan het derde verdiepende workshop-event op 11 januari. Ze volgden die avond twee online workshops van hun keuze over leraar-worden in een tekortvak en konden al hun vragen stellen aan experts.

Zij-instromer Ed surveilleert voor het eerst

Hoe vergaat het een second career teacher in de praktijk? Daarvan geeft Ed Izeren een levensechte indruk in zijn boekje 'Klassikul'. Dit is een bundel korte verhalen over de periode waarin register-belastingadviseur Ed Izeren de eerste stappen als zij-instromer zette op zijn oude middelbare school in Den Haag. Hieronder volgt een exclusieve publicatie van een hoofdstuk.