Nieuwsoverzicht

Veertig benoemingen een feit

Op 15 juli is opnieuw de stand opgemaakt: veertig mensen hebben via het voorlichtings- en oriëntatietraject van Leraar van Buiten de afgelopen maanden de overstap gemaakt naar het onderwijs.

De meeste van hen, 31, zijn benoemd in het voortgezet onderwijs, 6 gaan aan de slag in het mbo, 2 in het (speciaal) basisonderwijs en 1 in het hbo.

'Oogje op het onderwijs' - talkshow 24 juni, 19.30 uur

Nu al onze online voorlichtingsmeetings van dit schooljaar voorbij zijn, is dit een optie voor iedereen die zich wil oriënteren op een overstap naar het onderwijs: de talkshow Oogje op het onderwijs van het Onderwijsloket. 

Vind kandidaat voor tekortvak

Kansrijke kandidaten voor tekortvakken zijn te vinden in onze kandidatenbank – een afgeschermd deel van deze website. Log snel in en vind geschikte mensen voor de tekortvakken in het nieuwe schooljaar.

Kansen voor statushouders

Leraar van Buiten benadert diverse doelgroepen als financials, tolken/vertalers en chemici/ingenieurs. Daar is sinds kort de doelgroep van statushouders bijgekomen. In Den Haag worden zo’n 15 statushouders die in hun land van herkomst leraar waren, begeleid naar een baan in het voortgezet onderwijs.

Ook volgend schooljaar online voorlichtingsprogramma

Ook volgend schooljaar zal Leraar van Buiten een programma van events en begeleiding aanbieden voor Den Haag en omgeving, Rotterdam, Rijnmond en het Groene Hart. Vrijwel zeker zijn onze algemene voorlichtingsmeetings en de verdiepende workshopevents dan weer online. Via het scherm communiceren heeft veel voordelen voor deelnemers en medewerkers, zo is gebleken.

Stand van zaken per 20 mei

In het schooljaar 2020-2021 heeft het team van Leraar van Buiten (tot en met 19 mei) 356 mensen in 39 online meetings van ruim een uur voorgelicht over de mogelijkheid om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan. Er staat nog één voorlichting gepland voor 3 juni, het totaal zal dus uitkomen op circa 370 deelnemers bij 40 meetings.

Matching kan beginnen

Deze week is de laatste fase gestart voor onze werving van zij-instromers: de matchingsfase. Kandidaten die zich hebben georiënteerd op een overstap naar het voortgezet onderwijs en mbo in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart en die ‘in’ zijn voor een benoeming als zij-instromer presenteren zich op deze website aan schoolleiders en personeelsadviseurs.

Introductie van de kandidatenpool


Kansrijke kandidaten voor een overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo mogen zich op uitnodiging presenteren aan scholen via een besloten deel van onze website. Schoolleiders kunnen via zoekfilters selecteren op regio, onderwijssector en (tekort)vak.

Laatste online meeting 3 juni

Nog steeds melden zich mensen bij ons aan die interesse hebben in een overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo. Voor hen houden we op  donderdag 3 juni de laatste online meeting van dit seizoen waarin we voorlichting geven over:
- werken in het voortgezet onderwijs en mbo

Voorlichting aan Shell-medewerkers

Onlangs hebben we twee online voorlichtingsmeetings gehouden voor medewerkers van Shell. Deze werden bezocht door bijna twintig personen.