Nieuwsoverzicht

Voorlichtingsbrochure Aan de slag voor de klas!

Check in deze nieuwe brochure jouw beste route naar het leraarschap.
(Klik op het linkerplaatje voor de PDF)

 

400 mensen geïnformeerd over zij-instromen

Vijf avonden van de campagne ‘Leraar van Buiten’ hebben 400 mensen getrokken die nadenken over een overstap naar het leraarsberoep in het voortgezet onderwijs of mbo. Op elke avond kwamen 80 mensen af.

Routes en subsidies op 'n rij

Alle routes en subsidies voor zij-instromers staan handig en overzichtelijk op een rijtje in een factsheet van VOION, arbeidsmarkt & opleidingsfonds voortgezet onderwijs.

Presentatie over 'Werken in het mbo'

Bekijk hier de presentatie (PPT) over 'werken in het

Presentatie informatieavond Den Haag

Zoals beloofd volgt hier de Powerpointpresentatie (PDF) van Arno Peters, bestuurder van VO Haaglanden.

650 bezoekers informatieavonden

Alle informatieavonden in Den Haag, Hoogvliet, Rotterdam, Dordrecht en Schiedam zijn inmiddels volgeboekt. Dat wil zeggen dat er 650 mensen geïnteresseerd zijn in werken in het voortgezet onderwijs en het mbo in Den Haag en omgeving, Rotterdam en Rijnmond. Een veelbelovend aantal gezien het lerarentekort.

Wervingscampagne van start

‘Word zij-instromer in het voortgezet onderwijs of mbo’. Onder dit motto worden mensen met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding gezocht die een carrièreswitch naar het voortgezet onderwijs of mbo overwegen.

29 oktober - informatie aan financials

Namens projectleider Gert van den Ham geeft Marjolijn de Kroon op dinsdag 29 oktober informatie aan financials van onder andere de Rabobank, Aegon en Nationale Nederlanden over een carrièreswitch als leraar in het voortgezet onderwijs en mbo.

Ook welkom met praktijk-ervaring in beroep

Er is in het mbo en vmbo ook behoefte aan leraren in de beroepsgerichte vakken.

Dat wil zeggen: aan mensen die mogen lesgeven in profielen als produceren, installeren en energie (PIE), dienstverlening en producten (DNP) en Groen.