Nieuwsoverzicht

Dit kun je verwachten van onze themabijeenkomsten

Wie een van onze basis-voorlichtingsevents heeft gevolgd, nodigen we uit voor verdiepende (online) themabijeenkomsten. We hebben er vijf georganiseerd, over de volgende thema's:
- opleidingen tot eerstegraads docent (thema 1)
- opleidingen tot tweedegraads docent (thema 2)
- werken in het voortgezet onderwijs (thema 3)
- werken in het mbo (thema 4) en

Zo verloopt onze campagne

Zo’n 340 mensen meldden zich tot nu toe aan voor een onze online (basis) voorlichtings-meetings in dit schooljaar. 197 van hen namen al deel aan de 17 meetings die we inmiddels hielden.

Podcast ‘Zin in Lesgeven’

Arend Jan Zwarteveen en Peter van der Zwaal maken de podcast ‘Zin in Lesgeven’, over zij-instromen in het onderwijs. De eerste twee afleveringen zijn beschikbaar.

Veel animo voor de schoolbezoeken

De schoolbezoeken – een nieuw aanbod dit schooljaar – zijn goed begonnen. Er is veel animo bij de deelnemers en de scholen stellen gastvrije en persoonlijke programma’s samen.

Aansluiting RAP-regio Rijnmond-Noord een feit

Sinds 1 december is Leraar van Buiten ook actief voor negen gemeenten in de regio Rotterdam en Den Haag van wie een aanvullende aanvraag is gehonoreerd in het kader van de regeling Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP). Ook voor de 34 scholen in deze gemeenten (van 11 schoolbesturen_ zetten we ons in om het aantal zij-instromers te vergroten.

Eerste voorlichting gehouden

Veertien geïnteresseerden logden in op woensdagmiddag 6 oktober bij de eerste online voorlichting van team Leraar van Buiten dit schooljaar. Ze hoorden wat werken in het onderwijs zoal inhoudt en welke soorten lerarenopleidingen er zijn. Ook kregen ze direct antwoord op hun eerste vragen.

Nieuw: het schoolbezoek

Het programma van Leraar van Buiten is ook dit jaar gestart met online voorlichting, maar deelnemers kunnen zich alleen goed oriënteren op het werk als leraar door scholen te bezoeken en lessen bij te wonen.
Leraar van Buiten organiseert in samenwerking met de deelnemende scholen daarom in de periode november 2021 tot mei 2022 als nieuwe activiteit: het schoolbezoek.

Onze campagne in de media

Veel media besteden aandacht aan onze campagne en aan zij-instromers die nu voor de klas staan. Een paar voorbeelden:

Sollicitatiespreekuur ROC Mondriaan

Ben je geïnteresseerd in werken op een mbo als ROC Mondriaan en heb je nog vragen?
Maak dan op een simpele manier een afspraak voor een online gesprek met een HRM-adviseur. Ga hiervoor naar
https://www.rocmondriaan.nl/aanmelden-online-sollicitatie-spreekuur

 

Slotbijeenkomst ‘Ik ga voor de klas’

Tien net gestarte zij-instromers namen in september deel aan de training ‘Ik ga voor de klas’. In drie praktische bijeenkomsten kregen zij van trainer Aat Stuurman (Hogeschool Utrecht) tools om meteen de volgende dag toe te passen in de klas. Orde houden, lesvoorbereiding en zicht op het leren van je leerlingen: het kwam allemaal voorbij.