Aanbod | Leraar van Buiten

Aanbod

Aanbod

Leraar van Buiten is er voor jou.

Jij wil dus misschien aan de slag als docent?! Leraar van Buiten biedt een uitgebreid oriëntatieprogramma voor mensen die overwegen de stap naar het voortgezet onderwijs of het mbo te maken. Naast algemene bijeenkomsten bieden wij themabijeenkomsten, schoolbezoeken, cursussen en matchingsactiviteiten. Als deelnemer doorloop je het aanbod in je eigen tempo. 

 

Hieronder lees je meer over het aanbod per fase:
Informeren, Oriënteren, Matching en Begeleiding bij de start. 

 

1. Informeren

Jouw traject start met een online informatiebijeenkomst. Wil je deelnemen? Schrijf je direct in. Na deze informatiebijeenkomst kun je deelnemen aan diverse verdiepende themabijeenkomsten.

Vertegenwoordigers van de universitaire lerarenopleidingen vertellen wat het zij-instroomtraject en andere eerstegraads lerarenopleidingen inhouden. Ook kopopleidingen, schakelprogramma’s en deeltijdopleidingen komen aan bod.

Vertegenwoordigers van de tweedegraads lerarenopleidingen vertellen over het zij-instroomtraject en andere tweedegraads lerarenopleidingen aan de hogeschool. Ook kopopleidingen, schakelprogramma’s en andere opleidingen komen aan bod.

Docenten en/of teamleiders geven je een kijkje in de keuken van hun school: de dagelijkse gang van zaken, roosters, je taken als docent en meer. Ook staan we stil bij teams in de scholen en de ontwikkelmogelijkheden in het onderwijs.

Medewerkers van mbo-instellingen leggen uit wat werken in het mbo bijzonder maakt, hoe de mbo-opleidingen zijn gestructureerd en welke studenten er studeren. Ook de verschillende functies in het onderwijs en de routes ernaartoe worden besproken. Er wordt ook stilgestaan bij het behalen van een PDG (pedagogisch-didactisch getuigschrift).

Een schoolleider of HR-professional uit het voortgezet onderwijs beantwoordt alle vragen over arbeidsvoorwaarden in het voortgezet onderwijs. Wat zijn de salarissen als je begint en wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Hoe zijn de studiefaciliteiten geregeld? Welke adviezen zijn er voor de omvang van de functie?

Samen met een schoolleider uit het vo gaan we met jullie in gesprek over het solliciteren. Waarop let men bij de selectie op basis van motivatie en CV? Hoe zorg je ervoor dat je CV voor een schoolleider interessant is? Met wie voer je het sollicitatiegesprek en wat komt daarbij aan de orde? 

We bieden drie activiteiten voor oriëntatie op het docentschap. 

  • Schoolbezoeken: We bieden de mogelijkheid om diverse scholen van binnen te bekijken om te ervaren welke type school goed bij jou past. Ruim 40 scholen in onze regio’s zetten de deuren voor jou open .
  • Podcast: luister hier naar onze podcast over uiteenlopende onderwerpen waarin zij-instromers hun ervaringen en tips delen.
  • Oriëntatiecursus: Heb je aan meerdere informatie- en oriëntatieactiviteiten deelgenomen, dan bieden we je de mogelijkheid deel te nemen aan de driedaagse oriëntatiecursus ‘Zin in Lesgeven’. 

 

Vanuit Leraar van Buiten bieden de mogelijkheid om een profiel aan te maken op een (besloten) online platform. Binnen dit platform kun je je presenteren aan schoolleiders en HR-medewerkers.  Daarnaast organiseren we in elke regio ook een activiteit om laagdrempelig te kunnen kennismaken met schoolleiders in de vorm van speeddates of online meet & greets.

Ben je aangenomen op een school? Gefeliciteerd! Voor een vliegende start bieden we jou een cursus aan die je helpt bij de voorbereiding op de start op school. Je krijgt er de eerste pedagogische en didactische handvatten.